Eustace stapt op

Dudley Eustace (67) heeft vandaag zijn laatste werkdag bij supermarktconcern Ahold. De bestuurder, die in maart van dit jaar tijdelijk werd aangetrokken om de financiële problemen bij Ahold op te lossen, wenst ,,Anders [Moberg, red.], mijn collega's binnen de Raad van Bestuur en zeker alle medewerkers van Ahold het allerbeste toe bij het opnieuw opbouwen van de reputatie van dit geweldige bedrijf.'' Eustace had al eerder aangegeven er naar te streven zichzelf vóór de kerst overbodig te maken bij Ahold. De nieuwe Ahold-topman Anders Moberg zei vanochtend Eustace ,,zeer erkentelijk'' te zijn voor wat hij heeft gedaan. ,,Ik kan zonder twijfel bevestigen dat Ahold er nu beter voor staat dan in de periode voordat Dudley bij ons was'', aldus Moberg.

Eustace bezit 105.000 aandelen Ahold. Het is niet bekend of hij bij de zojuist afgesloten emissie aandelen Ahold heeft bijgekocht. Wel is duidelijk dat collega-bestuurder Theo de Raad dat niet heeft gedaan. De Raad, verantwoordlijk voor de Zuid-Amerikaanse activiteiten van Ahold, neemt niet deel aan de reddingsoperatie en heeft zijn rechten om aandelen Ahold te kopen (claimrecht) juist verzilverd in plaats van er aandelen Ahold voor te kopen, zo blijkt uit meldingen bij de Autoriteit Financiële Markten.