Brand Brusselse cokesfabriek na week geblust

De brand in een leegstaande Brusselse cokesfabriek, waarvan de rook tot in Nederland en Duitsland voor forse overlast zorgde, is voorbij. Vanmorgen gaf de brandweer van Brussel het sein `brand meester'. Wel bleven vijf brandweerlieden ter plaatse om in te grijpen als het vuur weer op zou laaien. De brand woedde meer dan een week en zorgde voor de uitstoot van een dikke, stinkende rookpluim, die tot in het zuiden van Nederland en het Duitse Roergebied te ruiken was. In tegenstelling tot wat eerder werd beweerd, kan de rookuitstoot volgens Vlaams milieuminister Sannen wel schadelijk zijn voor de volksgezondheid. De Brusselse autoriteiten zullen het al tien jaar leegstaande fabriekscomplex in het noordoosten van de stad nu zo snel mogelijk slopen.