Topsport staat in ogen van Terpstra onder zware druk

Voorzitter Erica Terpstra van sportkoepel NOC*NSF is somber over het toekomstig topsportklimaat in Nederland. ,,We zijn een sportnatie in ontwikkeling, maar staan onder druk. Een enorme donkere wolk hangt boven de sport door het wegvallen van de subsidies voor de sportbonden'', zei de preses gisteren bij de presentatie van een rapport over het topsportklimaat. Uit dat onderzoek, uitgevoerd in opdracht van NOC*NSF en het ministerie van VWS, blijkt dat een meerderheid (zes op de tien) van de topsporters, -trainers en -sportcoördinatoren vindt dat de voorwaarden om topsport te bedrijven in Nederland tussen 1998 en 2002 zijn verbeterd. Topsporters verdienen meer geld en constateren meer waardering van zowel bonden als maatschappij. Toch voorziet Terpstra een sombere toekomst.