Brandbom gegooid naar huis docent

Het openbaar ministerie in Rotterdam gaat drie jongeren vervolgen omdat zij aanslagen zouden hebben gepleegd op docenten van hun opleiding. Twee scholieren, van veertien en vijftien jaar oud, zouden dit najaar molotovcocktails hebben gegooid naar hun middelbare school, de woning van een docent en de auto van een andere docent. Een van de twee jongens is inmiddels op last van de rechter-commissaris vrijgelaten.

Een derde veertienjarige jongen wordt verdacht van betrokkenheid bij de brandstichtingen. Ook zou hij hebben geprobeerd in te breken in de school. Deze jongen zit nog vast.

De jongens zouden in november brand hebben geprobeerd te stichten bij hun middelbare school in Rotterdam. Een poging om diezelfde maand een molotovcocktail in de woning van een docent van deze school te gooien mislukte, omdat het glas de brandende molotovcocktail weerstond. Een week later stond de auto van een andere docent van de school in brand. De wagen stond bij de woning van de leraar geparkeerd en ook dit keer was volgens de politie een brandende molotovcocktail gebruikt.