Wereldrecord film kijken in Amsterdam

Er is een nieuw wereldrecord film kijken. Tweeëntwintig mensen keken in bioscoop Cinerama in Amsterdam 70 uur onafgebroken naar 37 films. Dinsdagmiddag om 15.30 uur werd het officiële record van het Guiness Book of Records verbroken. Dat record, 63 uur en 27 minuten, stond op naam van drie Australiërs. Van de honderd deelnemers haalden er 22 de eindstreep. Wie even in slaap dutte of langer dan 20 seconden de ogen sloot, mocht niet meer meedoen. Er waren artsen aanwezig om de gezondheid van de deelnemers in de gaten te houden. Zij dwongen een aantal deelnemers te stoppen toen ze begonnen te hallucineren. Tijdens de films mocht gegeten en gedronken worden. Na iedere film kregen de deelnemers 5 minuten pauze en na drie films een kwartier. Alleen in de grote pauzes mochten ze naar de wc. De recordpoging begon met Underworld, de eerste van in totaal negen premières, en werd besloten met Pulp Fiction. De deelnemers moesten elke film helemaal zien, inclusief de aftiteling.