Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Onder meer gesprekken met oud-premier van Israël Ehud Barak en de Palestijnse minister Saeb Erekat over de mogelijkheden voor vrede. Verder een reportage over onveilige studentenhuizen. Ned.2, 18.22-19.05u.

Netwerk. Reportage over een organisatie in Breda die asielzoekers die uit de opvang zijn gezet onderdak biedt. Ned.1, 20.30-21.00u.

Nova. Aandacht voor internetfraude met beleggingen en de hoofddoekjes-kwestie in Frankrijk. Ned.3, 22.20-23.10u.

DOCUMENTAIRE

Van goede wil. Portret van ex-verslaafde Antonio en vrijwilliger Frans. Wekelijks bezoekt Frans de ex-verslaafde om iets leuks te doen. Ned.3, 20.02-20.32u.

Bewogen leven: Hugo en Rosa. Portret van broer en zus Hugo en Rosa die bijna honderd jaar oud zijn en een primitief leven leiden op het platteland van het moderne Zweden. In hun huis lijkt de tijd stil te staan. Canvas, 23.05-0.05u.

PRAATPROGRAMMA

De confrontatie. In deze aflevering over gehandicapte kinderen een gesprek over de vierjarige Kai die lijdt aan het syndroom van Down. Zijn ouders proberen hem een zo normaal mogelijk leven te geven. Ned.1, 19.30-20.00u.

Vinger aan de Pols. Drie moeders, Marianne Poot (de moeder van Bart de Graaff), schrijfster Hermien Hemmerechts en Ina Gerritsen, praten over het verlies van hun kinderen en hoe ze daarmee omgaan. Ned.2, 22.00-22.45u.

Barend & Van Dorp. Gast is schrijfster Hella S. Haasse, winnares van de NS Publieksprijs. Verder optredens van Paul de Leeuw, pianist Cor Bakker en violiste Janine Jansen. RTL4, 22.30-23.30u.

Krachtstroom. Gasten zijn actrice Carice van Houten en Hedy d'Ancona. Ze praten over vaders en verraad. Ned.1, 23.05-23.40u.

AMUSEMENT & SPORT

1/8 finales KNVB-beker. Voorbeschouwing en rechtstreekse beelden van de voetbalwedstrijden van Feyenoord tegen Vitesse en Ajax tegen NAC. Tevens samenvattingen van FC Utrecht tegen RKC Waalwijk en Heerenveen tegen NEC. SBS6, 19.55-0.15u., onderbroken door nieuws.

Sportgala. Rechtstreeks uit de Rai in Amsterdam de verkiezing van de sportman, sportvrouw, sportploeg en de gehandicapte sporter van 2003. Cabaretier Freek de Jonge houdt voor het eerst een sportconference. Ned.2, 20.25-22.00u.

De Band. Zie tv-vooraf. Ned.3, 20.32-21.00u.

MUZIEK

Don Giovanni. Herhaling uit vorig jaar van de bewerking van Mozarts bekende opera Don Giovanni. De knecht Leporello neemt in deze uitvoering de hoofdrol over van Don Giovanni, de edelman. Op originele muziek onthult Leporello de geheimen van zijn baas Don Giovanni. Ned.3, 23.50-0.45u.

FILM

When a Man Loves a Woman (Luis Mandoki, 1994, VS). Door de scenarist van Rain Man geschreven tearjerker waarin moeder Meg Ryan haar heimelijke drankzucht overwint en zich heroriënteert op ogenschijnlijk idyllisch huwelijk en gezinsleven. Een en ander blijkt op drijfzand gebouwd. Met Andy Garcia als de echtgenoot. Net5, 20.30-22.55u., met reclame.

Fame (Alan Parker, 1980, VS). Eerste Amerikaanse speelfilm van overmoedige Brit Parker is een gelikte kaleidoscoop van de American Dream, zoals hij die aantrof onder de (gefingeerde) studenten van de High School of the Performing Arts om de hoek van Broadway. Basis voor latere tv-serie. Veronica, 20.30-23.00u., met reclame.

.Le fabuleux destin d'Amélie Poulain (Jean-Pierre Jeunet, 2001, Fr./Duitsland). Met prijzen en publieke belangstelling overladen sprookje dat exuberant verslag doet van de goede daden van een eigenzinnige reddende engel (Audrey Tautou) in hedendaags Parijs. Even absurd als onweerstaanbaar. Canvas, 21.00-23.05u.

Revenge of the Pink Panther (Blake Edwards, 1978, VS). Gemakzuchtige zesde deel in serie met Peter Sellers als inspecteur Clouseau. Veronica, 23.00-0.50u.

RADIO

Kunststof. Bart van Lierde vertelt over zijn debuutroman Violist van de duivel, de geschiedenis van een misvormde violist die door het negentiende-eeuwse Europa doolt. Radio 1, 19.04-20.00u.

Club 3voor12. Uitreiking van de muziek-awards voor o.a. hiphop, dance, punk, disco en pop. Radio 3FM, 22.02-1.02u.