Slag met O-Europa nog niet verloren

De branchevereniging voor industriële toeleveranciers, de Nevat, heeft Henk van Vlastuin (39) benoemd tot voorzitter. Van Vlastuin is directeur van de Vlastuin groep in het Gelderse Kesteren (metaalbewerking, trailerbouw en plaatwerk) en heeft naar eigen zeggen besloten om voorzitter van de brancheorganisatie te worden, ,,omdat de Nevat ook echt iets betekent'' voor de tweehonderd bedrijven die bij de branchevereniging zijn aangesloten. ,,Je kunt als Nevat-lid profiteren van de kennis van andere toeleveranciers, bijvoorbeeld op het gebied van procesinnovatie.''

De Nevat-bedrijven hebben met elkaar gemeen dat ze steeds vaker moeten kunnen concurreren met bedrijven uit Oost-Europa en China. Desondanks is Van Vlastuin optimistisch over de toekomst van de industriële toeleveranciers. ,,De markt voor de toelevering groeit, want bedrijven besteden een steeds groter deel van hun productie uit. De belangrijkste vraag is nu: hoe houden we die productie in Nederland?''

Van Vlastuin verwacht veel van innovatie en automatisering, maar ook van betrouwbaarheid en tijdige levering. ,,In mijn eigen bedrijf komt werk dat jaren geleden naar Oost-Europa is verdwenen nu weer terug, omdat wij toch betere kwaliteit leverden.''

Personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot