Nieuwe topman voor educatieve uitgeverij

Jaap van Loon (49) is benoemd tot directeur van Thieme Meulenhoff, de educatieve uitgeverij van kranten- en boekenconcern PCM. Van Loon, van huis uit bedrijfskundig ingenieur, heeft veel ervaring in de schoolboekenbranche: tot een jaar geleden was hij bij Wolters Kluwer directeur van de educatieve dochter Wolters Noordhoff. ,,Daarna heb ik een jaar als zelfstandige projecten en advieswerk gedaan, waarbij de nadruk lag op de maatschappelijke kant van het onderwijs.''

Van Loons hart bleek echter toch vooral bij de zakelijke kant van het onderwijs te liggen. ,,Ik keer dan ook graag terug naar een uitgeverij.''

Bij Thieme Meulenhoff, een van de grootste Nederlandse uitgevers van schoolboeken, wil Van Loon zich onder meer gaan toeleggen op dienstverlening aan scholen. ,,Hoe die er precies uit moet zien, weet ik nog niet, maar ik denk bijvoorbeeld aan educatieve software en andere diensten die een goede aanvulling kunnen vormen op ons lesmateriaal.''

Personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot