Komproe ontkent aantijging

De Antilliaanse minister van Justitie Ben Komproe ontkent dat hij een fraudeonderzoek tegen zijn broer frustreert door dat onderzoek van het RST (recherchesamenwerkingsteam) over te dragen aan de Antilliaanse recherche. De laatste is onderbemand en heeft onvoldoende ervaring met fraudeonderzoeken, in tegenstelling tot het voornamelijk uit Nederlandse rechercheurs bestaande RST.

Volgens Komproe is er geen sprake van dat het onderzoek gestopt is. ,,Als de Landsrecherche de hulp van het RST nodig heeft, dan moet dat kunnen.'' Het RST moet zich nu vooral gaan bezighouden met grensoverschrijdende criminaliteit, zoals dat in september met zijn Nederlandse en Arubaanse justitiecollega's is afgesproken. Volgens een woordvoerder van Binnenlandse Zaken in Den Haag is daar inderdaad over gesproken, maar is toen niet geconcludeerd dat het RTS geen fraudeonderzoek meer zou doen.