Directeur steekt geld in maïs

Maïsverwerker Codrico heeft Michel van Overbeek (55) benoemd tot voorzitter van de directie. Hij wordt ook aandeelhouder van het bedrijf, dat onlangs werd overgenomen door een aantal financiële partijen en het management. Van Overbeek werkte eerder als divisiedirecteur bij Wessanen en Numico, maar besloot in 1996 – ,,ik had wat geld verdiend met opties'' – verder te gaan als investeerder en adviseur.

Langs die weg kwam hij ook bij Codrico terecht. ,,Ze zochten daar niet alleen iemand met geld, maar ook met ervaring in de voedingsindustrie. Dat kwam goed uit, want ik begon de operationele kant van de zaak wel een beetje te missen.''

Codrico levert gemalen en bewerkte maïsproducten aan producenten van cornflakes, chips en bier, in bulkhoeveelheden. Dat sluit nauw aan bij Van Overbeeks achtergrond als levensmiddelentechnoloog. ,,Ik ben nog ooit op zo'n soort productieproces afgestudeerd.''

Personalia@nrc.nl

    • Jochen van Barschot