Componist François Rauber overleden

Componist en arrangeur François Rauber, die twintig jaar lang de pianist was van Jacques Brel, is gisteren op 70-jarige leeftijd overleden. Hij begon als pianist in de Parijse club Trois Baudets, waar hij in 1956 de nog onbekende Brel ontmoette. Sindsdien bepaalde Rauber ook de klank van alle platen die Brel maakte. Zijn eerste advies aan de chansonnier luidde, dat hij niet meer met een gitaar op het podium moest staan: ,,Men zei dat Brel zonder gitaar Brel niet meer was, maar kijk eens naar de acteur en de komediant die anders verloren zou zijn gegaan.'' Rauber was ook medecomponist van enkele van diens chansons. Dit jaar werkte hij mee aan de cd met vijf niet eerder uitgebrachte Brel-nummers. Ook werkte hij samen met Barbara, Juliette Gréco, Georges Moustaki, Charles Aznavour en andere chansonniers.