Andere films

Humor die net op het randje is biedt de leukste momenten in Scary Movie 3. Zoals de priester die al te gretig op het zoontje van Cindy Campbell (Anna Faris) wil passen en de soortgelijke grap over Michael Jackson, die wordt betrapt en daarna uit het raam gehangen. Die laatste grap drijft op herkenning. Wie niet weet dat Jackson zijn eigen baby bijna uit zijn handen liet glippen toen hij hem aan de pers wilde tonen zal het niet begrijpen. Zoals alles in Scary Movie 3 afhankelijk is van de herkenning van de scènes uit andere films die geparodieerd worden: Signs, 8 Mile, The Ring, The Texas Chainsaw Massacre, The Matrix Reloaded. Zuckers films, zoals ook de Naked Gun-serie, hebben een hoge grapdichtheid en werken op meerdere niveaus: met verbale, visuele en veel fysieke humor en soms met aardige grapjes op de achtergrond. Zoals die waarin vaste Zucker-acteur Leslie Nielsen als leider van de Verenigde Staten zegt oud-president Ford als rolmodel te hebben. Waarna we in het decor een foto zien van Harrison Ford - die in Air Force One de president speelde.

Scary Movie 3. Regie: David Zucker. Met: Anna Faris, Charlie Sheen, Simon Rex, Leslie Nielsen. In: 96 bioscopen