Volleybalvrouwen Weert gestraft voor afzeggen return

VC Weert moet zwaar boeten voor het afzeggen van de return in Roemenië in de achtste finales van de CEV Cup. De Europese bond heeft de Limburgse volleybalclub voor een jaar uitgesloten van volleybal in Europese bekertoernooien en een boete van 2000 euro opgelegd. Weert gaat tegen de straf in beroep. Weert ziet af van het tweede duel met de Roemeense club Bacau, omdat de club niet over het benodigde geld beschikt om de vliegtickets over te boeken naar een dag later. Het bestuur vernam veel te laat dat Bacau de wedstrijddag van 17 naar 18 december heeft verplaatst. De Limburgse vrouwen wonnen de eerste wedstrijd met 3-2. Nu Weert niet aantreedt tegen Bacau, verliest de ploeg reglementair met 3-0. Daarbovenop komen de boete en de uitsluiting.