The Gents

In het lichtklassieke kerstgenre verscheen de bepaald mierzoete maar in de koorklank uitmuntende cd Follow that Star van het jonge en vitale mannenkoor The Gents, dat enthousiasmerend zingt onder de pas met de prestigieuze Eric Ericson-prijs voor koordirigenten onderscheiden Peter Dijkstra (1978).

The Gents zijn van origine een klassiek koor, maar voor deze kerstcd werd óók gekozen voor cross-overs naar de musical en de jazz. Naast zestiende-eeuwse kerstliederen als Es ist ein Ros entsprungen en Gaudate Christus est natus klinken, samen met het Marimba-kwartet Carrefour en het met de Kunstprijs Muziek 2003 (voorheen Philip Morris) bekroonde Rubens Kwartet, doorgaans speciaal voor het koor gemaakte arrangementen van kerststandards en -hits als White Christmas (Irving Berlin), Walking in the Air, Wonderful Christmas time, Santa Claus is coming to town en Winter Wonderland.

De samenzang van The Gents blijft zelfs in de meest uitdagende close-harmony arrangementen loepzuiver. Het ensemble bestaat uit zestien zeer jonge zangers, oud-vrienden uit het Roder Jongenskoor, en beide aspecten hoor je terug in de lenigheid van de koorklank.

The Gents: Follow that Star. (Channel Classics CCS SA 20403)

    • Mischa Spel