FC Utrecht beboet om gestrafte speler

De KNVB heeft FC Utrecht een boete van 2.000 euro opgelegd wegens het opstellen van een voetballer die niet speelgerechtigd was. Leendert van Steensel viel op 30 november in de 88ste minuut in bij Utrecht tegen Roda JC, terwijl de speler van Jong Utrecht op dat moment nog geschorst was.

De aanklager betaald voetbal van de KNVB zag in het voorval geen kwade opzet, maar vond een geldstraf toch op zijn plaats. De club heeft de boete inmiddels aanvaard.

Van Steensel zat een schorsing uit voor een rode kaart, die hij had gekregen in een wedstrijd van het tweede elftal. De schorsing bleek ook te gelden voor wedstrijden van de hoofdmacht en dat had FC Utrecht over het hoofd gezien.

Overspelen van de wedstrijd vond de KNVB niet nodig. Het inbrengen van Van Steensel zo vlak voor het eindsignaal had geen invloed meer op het wedstrijdverloop. Utrecht won het competitieduel met 3-1.

Utrecht was die bewuste speeldag genoodzaakt jonge spelers op te stellen vanwege een overvolle ziekenboeg. Een verzoek om de wedstrijd uit te stellen, vond geen gehoor bij de KNVB.

De Belg Stefaan Tanghe blijft langer bij FC Utrecht. De 31-jarige middenvelder zou vanmiddag zijn handtekening zetten onder een nieuw driejarig contract.

Tanghe is bezig aan zijn vierde seizoen bij FC Utrecht. Zijn huidige verbintenis bij de eredivisieclub loopt af aan het einde van dit seizoen. Voordat Tanghe de overstap maakte naar Utrecht, speelde hij drie jaar bij Excelsior Moeskroen.