Blessure Kostelic na zege in slalom

Ondanks een pijnlijke knie heeft de Kroatische skiër Ivica Kostelic gisteren in het Italiaanse Madonna di Campiglio een slalom meetellend voor de wereldbeker gewonnen. Kostelic was na de eerste manche slechts zesde, maar was na een foutloze tweede run de snelste met een totaaltijd van 1.33,26. De Italiaan Giorgio Rocca werd tweede in 1.33,57. De Oostenrijker Manfred Pranger, de snelste in de eerste run, werd derde met een totaaltijd van 1.33,68. De zege van Kostelic was opmerkelijk, omdat de 26-jarige Kroaat halverwege zijn tweede optreden mogelijk een ernstige knieblessure heeft opgelopen. ,,Ik voelde opeens een scherpe pijn. Eigenlijk vrees ik dat mijn seizoen al over is'', zei de winnaar, die nadat hij was gefinisht nog amper kon lopen. Vandaag moet een nadere diagnose uitsluitsel geven. Olympisch kampioen Jean-Pierre Vidal en de Amerikaanse allrounder Bode Miller wisten zich niet te kwalificeren voor de tweede manche.