Underdog Logtens wint Tennis Masters

Niet topfavoriet Raemon Sluiter, maar underdog Paul Logtens is gisteren Masters tenniskampioen geworden. Met een schaal naast je bed is het lekker slapen.

Paul Logtens is gisteren de verrassende winnaar geworden van de nationale Tennis Masters. In het Topsportcentrum Rotterdam versloeg de 24-jarige tennisser topfavoriet Raemon Sluiter (nummer 59 op de wereldranglijst) in drie sets: 7-6, 3-6 en 7-6. Voor Logtens, de nummer 328 op de wereldranglijst, was het zijn veertiende overwinning op rij. De afgelopen weken was hij succesvol in de Verenigde Staten en op Aruba, waar hij zogeheten Futures toernooien op zijn naam schreef. In Rotterdam versloeg hij, na twee overwinningen in de groepswedstrijden, twee hoger geplaatste spelers: in de halve finales Peter Wessels in twee sets (6-3 en 6-4) en vervolgens dus Sluiter.

Deze zege moet ook voor jou een enorme verrassing zijn?

Logtens: ,,Zeker. Voor de poulewedstrijden had ik veel vertrouwen, maar ik wist dat ik daarna waarschijnlijk tegen jongens zou uitkomen die behoorlijk wat hoger op de ranglijst staan dan ik. Maar vooral tegen Wessels in de halve finale speelde ik heel erg goed. Het was mijn beste wedstrijd van dit toernooi. Ik maakte bijna geen fouten en retourneerde heel erg goed.''

En dan de finale tegen Sluiter. Hoe begon je aan die partij?

,,Hij was natuurlijk de grote favoriet, en ik de underdog. Ik had niets te verliezen, hij alles. Zo begon ik ook aan de wedstrijd: ik zie wel hoever ik kom. Dat is geen onplezierige manier om aan een partij te beginnen.''

Na je beslissende punt reageerde je heel koeltjes.

,,Op zo'n moment zit je nog heel erg in de wedstrijd. Natuurlijk ben je blij dat je wint, dat je Nederlands kampioen bent geworden en dat je vor het eerst in je leven van een speler uit de top honderd hebt gewonnen, maar tegelijkertijd dringt het allemaal nog niet echt tot je door. Dat kwam eigenlijk vanochtend pas, toen ik wakker werd en die kampioensschaal naast m'n bed zag liggen.''

Wat zijn je plannen voor de komende tijd?

,,Ik heb het idee dat ik nog veel beter kan. Deze overwinning geeft natuurlijk veel zelfvertrouwen. Ik wil internationaal doorgaan. De komende tijd blijf ik Futures spelen, en ook Challengers. En wie weet wat er dan allemaal nog mogelijk is?''