Ruiter Dubbeldam met De Sjiem vierde in MECC

Springruiter Jeroen Dubbeldam is gisteren vierde geworden in de Grote Prijs van de Stad Maastricht. De olympisch kampioen van Sydney 2000 was daarmee met zijn paard De Sjiem de beste Nederlander. De zege ging naar de Amerikaanse Beezie Madden met Authentic. De Sjiem, die dit jaar bijna de hele zomer geblesseerd was, is terug op zijn oude niveau. Twee maanden geleden maakten paard en ruiter een succesvolle rentree bij een wereldbekerwedstrijd in Helsinki, waar ze vijfde werden. In de barrage in Maastricht waren twee Amerikaansen (Madden en Riley) en een Belg (Philippaerts) een seconde of twee sneller dan de Nederlandse combinatie. Jos Lansink, tegenwoordig voor België rijdend, blijft de enige Nederlander die Jumping Indoor Maastricht wist te winnen. Hij zegevierde in 1988 en 1989.