Ha'aretz

[...] Was dit de macho die uitriep dat hij liever zichzelf doodschoot dan in ballingschap gaan?

Uiteindelijk werd hij gevangen als een rat in een miserabel gat in de grond, met een pistool in de riem dat hij niet wilde afvuren, en een stapel bankbiljetten van 750.000 dollar waar hij niets mee kon.

Dit was geen dag waarop de Palestijnen dansen op de daken, zoals toen de Scud-raketten neerkwamen op Israël. Dat zijn foto's als warme broodjes verkocht zullen blijven worden op Palestijnse markten, kan worden betwijfeld. [...]

Zondag was de dag van het Amerikaanse leger, dat met succes zijn reputatie heeft afgeschud van een onhandige en falende macht, van een voortploeterende onhandige oorlogsmachine. De vondst van het kaartspel met voortvluchtigen heeft van iedere Irakees een verklikker gemaakt, en een dynamiek in het leven geroepen waarin de ene man de andere aangaf totdat de boosdoener was gevonden. [...]

De Amerikaanse sage in Irak is nog niet voorbij en het gevangennemen van Saddam zal de aanvallen tegen de VS niet inperken. In essentie laat dit gegeven zien dat de Amerikaanse vastbeslotenheid om zijn waarden te verdedigen, wordt vertaald als het gebruik van geweld. Dit is een belangrijke waarschuwing voor de clowns in onze regio [...] en voor degenen die steun bieden aan terreur.