Corus leent van dochter

Het Brits-Nederlandse staalconcern Corus leent 100 miljoen euro van Corus Nederland met als doel de rentelasten te drukken. Door van het dochterbedrijf te lenen, hoeft Corus minder gebruik te maken van zijn 1,2 miljard grote kredietlijn. Het gaat volgens een woordvoerder van Corus Nederland om een kortlopende lening, die zal worden gefinancierd uit de ,,beschikbare kasmiddelen''. `IJmuiden' beschikt over een betere kaspositie dan de Britse tak van Corus.

Directie en commissarissen van Corus Nederland hebben al met de lening aan het moederbedrijf ingestemd, de Centrale Ondernemingsraad nog niet. Volgens een woordvoerder van president-commissaris L. Berndsen gaat het om een ,,binnen de concernverhoudingen gebruikelijke'' vorm van interne financiering en zijn er harde afspraken over de terugbetaling van de lening.

De lening staat los van de aandelenemissie, waarmee Corus eerder deze maand 291 miljoen pond (420 miljoen euro) binnenhaalde.