Applaus

Ondanks de aanhoudende regen is het druk bij de Rai. Hooggehakt en hoogblond is deze zondagmiddag op weg naar de glitter & glamour van de Miljonair fair. Het oude geld kiest een deur verder voor de kunst- en antiekbeurs Pan.

Op de Pan kuieren de bezoekers langs een breed aanbod van schilderijen, juwelen, meubels, glas en zilver. Even na het middaguur klinkt uit het plafond van de Parkhal opeens een vrouwenstem: ,,Dames en heren. Ik heb een verheugende mededeling voor u. Saddam Hussein is gearresteerd.''

Na deze onverwachte boodschap is het een paar tellen stil. Tót een oude dame voor een stand met Romeins glas voorzichtig begint te klappen. Even later ruist een instemmend applaus over de beurs.

Bijdragen van lezers zijn welkom via een formulier op www.nrc.nl/ik

    • Clara Janssen