WEBSITES

Het Vaticaan

De officiële website van het Vaticaan, in zes talen. Met onder meer L'Osservatore Romano en uitzendingen van Radio Vaticana. www.vatican.va

Organisatie

Een toegewijde hobbyist heeft een zeer uitgebreide website gemaakt die de organisatie van de rooms-katholieke kerk beschrijft. Met ook biografieën van bisschoppen, en lijsten met gebeurtenissen gerangschikt naar datum. www.catholic-hierarchy.org

Encyclopedie

Het rooms-katholicisme van A(ken) tot

Z(wirner, Ernst Friedrich). Met verder nog theologische werken en een bestand van rk-vrijgezellen. www.newadvent.org/cathen

Heiligen

Een overzicht van alle heiligen, van sint Aaron tot sint Zoticus. Tevens is een lijst opgenomen met alle situaties waar een patroonheilige voor (of tegen) bestaat, zoals `aarzeling', `verslapen' en `slecht weer'. www.catholic.org/saints

Ministerie

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft uitgebreide informatie op zijn website over Vaticaanstad. Onder andere feiten, cijfers, binnen- en buitenlands beleid en toelichting op de relatie met Nederland. Klik op de site op Reizen en Landen, dan op Landen en ten slotte op Heilige Stoel/Vaticaanstad. www.minbuza.nl

Documentatie

Informatie van het Katholiek Documentatie Centrum van de Katholieke Universiteit Nijmegen, met onder meer aandacht voor de geschiedenis van het katholicisme in Nederland en een abc van het katholicisme. www.kdc.kun.nl

Reizen

Op deze site alles over Rome en het Vaticaan als toeristische bestemming. Meteen hotels en tickets boeken is mogelijk. Verder: uitgebreide informatie over toeristische trekpleisters, plattegronden, reisverhalen en een webcam om de plekken al vast virtueel te bezoeken. www.rome.nl

KRO/RKK

De KRO en de RKK verzorgen samen een website met daarop onder meer actualiteiten, een overzicht van radio- en televisieprogramma's en een forum waarop over levensbeschouwelijke zaken kan worden gesproken. www.katholieknederland.nl