`Watercrisis in Afrika verergert honger en armoe'

In Afrika dreigt de komende jaren een groot tekort aan water te ontstaan, waardoor de armoede en honger op het continent zullen toenemen. Dit hebben Afrikaanse ministers gisteren verklaard na een conferentie in Ethiopië die was gewijd aan water in Afrika. ,,De watercrisis in Afrika is een bedreiging voor de economische ontwikkeling, het terugdringen van de armoede, voor het milieu en daarom ook voor de vrede'', aldus de verklaring. Op dit moment kunnen 300 miljoen van de in totaal 700 miljoen Afrikanen geen schoon water bemachtigen. De deelnemers aan de conferentie willen dat in 2015 dit aantal met de helft is gedaald. Maar waterexperts vrezen dat het tekort aan water juist zal toenemen, tenzij er meer hulp komt voor beter watermanagement.