The Bloody Hollies

Na een wat beverig begin van hun rock & roll carrière maken The Bloody Hollies uit Buffalo, N.Y. op hun tweede album Fire At Will korte metten met alle twijfel rondom de capaciteiten van de band. Dat het trio nog altijd typisch New Yorks hemden en dassen draagt zal onnozelheid zijn, want wat de band muzikaal neerzet is zo ongewassen als maar kan. Ongetwijfeld geïnspireerd door Down Under-bands als The Datsuns hebben The Bloody Hollies nu zonder dralen een AC/DC-sound op ouderwetse rock & rollschema's losgelaten. Gevolg: een heksenketel van op het eerste gezicht uitgekauwde en onmogelijke ingrediënten, waaruit langzaam maar zeker de geur van ouderwetse onverschrokkenheid opstijgt. Deze plaat moet wennen, en enkele al te vette knipogen naar tradities dienen te worden genegeerd. Maar als deze steeds nét niet wanstaltige rock & roll ook je laatste puristische idealen heeft weggehoond, blijkt het gewoon verdomd lekkere kost, waar ze Down Under nog een puntje aan zuigen kunnen.

The Bloody Hollies: Fire At Will (SFTRI 721)

    • Nanne Tepper