Politie krijgt 17 miljoen beloning

Minister Remkes (Binnenlandse Zaken) keert aan 15 van de 26 politiekorpsen in totaal bijna 17 miljoen euro prestatiebeloning uit. Deze korpsen hebben de beste prestaties over 2002 gerealiseerd vergeleken met hun eigen prestaties over het jaar ervoor of vergeleken met andere, vergelijkbare korpsen. Elf korpsen hebben geen prestatiebeloning verdiend. Het beoordelen van de prestaties vindt plaats door te kijken naar de tevredenheid van het publiek, het aantal arrestaties en staandehoudingen, het aantal bij het openbaar minsterie aangeleverde verdachten en de snelheid en efficiency van processen binnen de politie. Alleen het politiekorps Amsterdam-Amstelland en het Korps Landelijke politiediensten (KLPD) hebben hun prestaties in 2002 vergeleken met het jaar ervoor dusdanig verbeterd, dat zij voor dit onderdeel hun volledige prestatiebeloning krijgen.