NAC maakt in blessuretijd gelijk bij Roda

Voetbalclub NAC heeft gisteravond in Kerkrade in de slotfase een 2-2 gelijkspel behaald bij Roda JC. Invaller Engelaar benutte in blessuretijd een omstreden strafschop.

De competitiewedstrijd in de eredivisie tussen de Limburgers en de Brabanders werd vooraf gegaan door een minuut stilte, ter nagedachtenis aan de vorige week overleden voorzitter Pickée van Roda JC. Het was even muisstil in het Parkstad Limburg Stadion, dat een paar jaar geleden op initiatief van Pickée werd gebouwd. Even daarvoor werd het voetballied `You'll never walk alone' massaal meegezongen.

De Braziliaan Cristiano maakte in de eerste helft voor Roda twee doelpunten tegen zijn vorige werkgever NAC. Trainer Lokhoff van de Bredase club had zijn elftal op vijf plaatsen gewijzigd. De vleugelverdedigers Feher en Gudelj ontbraken wegens blessures. Engelaar, Seedorf en Vos zaten op de reservebank. Zij werden verantwoordelijk gehouden voor de verloren thuiswedstrijd van vorige week tegen Heerenveen.

NAC was voor rust machteloos, maar kreeg in de tweede helft meer kansen op een tegentreffer. De Zweed Elmander bracht twaalf minuten na de rust de spanning terug. Hij profiteerde van een fout van aanvoerder Luijpers die kort daarop door zijn trainer Vloet werd gewisseld. Bij een kopbal van NAC'er Penders redde Roda-speler Van Dessel even later op de doellijn.

Lokhoff bracht in de slotfase met drie verse krachten (Boussaboun, Engelaar en Vos) ook drie extra aanvallers in het veld. In blessuretijd leek Vos zich te laten vallen over het been van Rudge. Scheidsrechter Sterk gaf een strafschop, die door Engelaar werd benut.

Roda JC stijgt ondanks het puntenverlies naar de zevende plaats op de ranglijst. NAC blijft dertiende en bevindt zich nog altijd in de buurt van de degradatiestreep.

In de eerste divisie verstevigde Helmond Sport de koppositie. De ploeg van trainer Van Dijk won de uitwedstrijd tegen concurrent Excelsior met 1-0. Vier minuten voor tijd maakte Heesakkers het winnende doelpunt. Helmond Sport heeft nu veertig punten uit achttien duels. FC Den Bosch, dat vandaag in actie komt, heeft vier punten minder. Excelsior zakte naar de derde plaats. Heracles verloor de streekderby tegen Go Ahead Eagles met 2-0.