4Sure

Sur5 heeft het overleefd, zij het dat de band nu 4Sure wenst te heten. De 4 verwijst naar de kleinere bezetting, de lettergreep `Sur' naar het feit dat leider Pablo Nahar net als pianist Robin Geerke een Surinaamse achtergrond heeft.

Belangrijker dan dit spel met cijfers en woorden is dat deze latin-jazzband heel aanstekelijk speelt. Saxofonist Efraïm Trujillo `zingt' vurig en theatraal, van het openingsstuk Flambo tot aan zijn eigen Jamboree! en de nieuwe drummer Olaf Keus `stookt' op een heel flexibele manier. Dat de contrabas van Nahar weinig op de voorgrond treedt is ok, temeer daar Van Geerke in zijn uitbundigheid kilo's noten uit zijn mouw schudt, zelfs in de titel Less is more. De bijdragen van Deborah Carter, geschreven met leden van de band, fungeren in dit geheel als rustige, goed gezongen, intermezzi.

Ook zij is er bij als Brujeria op 20 december in het Amsterdamse BIMhuis wordt gepresenteerd.

4Sure: Brujeria (Munich BMCD 414)

    • Frans van Leeuwen