Onderzoek bij Boeing

Het ontslag van financieel directeur Michael Sears bij Boeing krijgt een justitieel staartje. De Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal meldde vandaag dat justitie in de Verenigde Staten een strafrechtelijk onderzoek is begonnen naar mogelijke onregelmatigheden bij het vliegtuigbouw- en defensieconcern.

Sears werd eind vorige maand op straat gezet, samen met een andere hoge bestuurder bij Boeing, Darleen Druyun. Zij werkte eerst bij de Amerikaanse luchtmacht, waar ze verantwoordelijk was voor de toewijzing van contracten.

Druyun hielp Boeing vorig jaar aan een miljardenorder voor de bouw van tankervliegtuigen, terwijl ze op dat moment ook met

Sears contact had over een mogelijke functie bij het concern, die ze later ook kreeg. Het tweetal werd ontslagen, omdat het had geprobeerd hun contacten aan het zicht van de buitenwereld te onttrekken.