Eigen nieuws

Domme Piet

Piet is zo dom geweest

Hij is van het dak gevallen

En hij kon het paard niet vinden in de stallen.

Piet is zo dom geweest

Hij is de pakjes vergeten

Want de zak was versleten.

Piet is zo dom geweest

Hij is van het dak gevallen!

Eigen Piet-nieuws van Nina Amory

(10 jaar) uit Maastricht

Stinkend vuurwerk

Een poos geleden was er in de wijk, bij de manege, een springconcours. Je had twee delen. Het makkelijke, voorzover dat al ging, en het moeilijke. Er waren allemaal hele mooie paarden, maar dat kwam ook een beetje doordat ze erg goed gewassen waren. Er was een knap moeilijke sprong. Dan moest je eerst een heel laag sprongetje nemen, maar daarna lag er een klein slootje (natuurlijk wel ondiep), en daar moest je dan ook weer overheen. Een van de paarden weigerde in het midden een keer, dus toen mocht-ie zijn ronde overnieuw doen. Er was maar één wit paard, de rest waren allemaal bruine. Er waren ook allemaal kleine kraampjes, winkeltjes, en zelfs een heel café, opgezet op het gras.

Weet je, laatst reden we in de auto door de stad, en toen zagen we een hele oude, verroeste brommer, waar een meneer opzat en een mevrouw, die onder haar arm een heel klein kindje had. Maar echt gewoon onder haar arm! Dat was best wel raar.

Eigen nieuws van Barbara Haenen (11 jaar) uit Argentinië

Zelf een kapstok maken

Toen haar zusje ziek was en haar vader druk aan het werk, maakte Bregtje Mesters (5 jaar) uit Rome deze figuurtjes. Eerst dacht haar vader dat ze voor een puzzel waren bedoeld, maar toen zei Bregtje dat ze ze op haar kapstok gaat plakken.

Eigen tekening van Marlotte van der Lelij (4 jaar) uit Pijnacker

Eigen tekening van Inge Portegies (7 jaar) uit Pijnacker

Eigen tekening van Rem Berger (10 jaar)