Britta & Dean

Het avontuur van de cd l'Avventura schuilt in het kitschgehalte dat bassiste Britta Phillips en gitarist Dean Wareham van de New Yorkse groep Luna zichzelf bij dit muzikale uitstapje toestaan. Niet voor niets terugverwijzend naar Antonioni's gelijknamige film uit 1960, willen Britta & Dean de magie terugroepen van de sensuele sixties-duetten van Birkin & Gainsbourg en Lee Hazlewood & Nancy Sinatra. Dat lukt ze aardig, met name in Warehams Night nurse en Phillips' Your baby die de juiste sfeer van zwoele overgave meekrijgen in de kreunende zang en de gladde orkestarrangementen van oudgediende Bowie-producer Tony Visconti. Nummers van The Doors, Buffy St. Marie en Madonna's recente I deserve it krijgen een soortgelijke behandeling, waarmee l'Avventura een weldadige nostalgie ademt naar de tijd dat popmuziek nog schaamteloos naïef mocht zijn.

Britta Phillips & Dean Wareham: l'Avventura (Jetset Records)

    • Jan Vollaard