Rotterdamse politie beboet peukweggooiers

De politie in Rotterdam gaat per 1 januari letten op kantoorpersoneel dat buiten rookt. Wie een peuk op straat gooit, kan rekenen op een boete van 46 euro. Automobilisten die hun asbak op straat legen, krijgen een boete van 231 euro. Volgens een woordvoerder van de politie komen er ,,regelmatig klachten'' van mensen die zich ergeren aan het buiten rokend personeel. De woordvoerder wijst erop dat het weggooien van afval ,,al jaren'' strafbaar is in het kader van de Wet milieubeheer. Kantoorpersoneel dat straks een leeg blikje cola op straat gooit, kan ook rekenen op een boete. Volgens Frans van der Heiden van de Nederlandse Politiebond is het ,,niets nieuws'' dat de politie tegen afvaloverlast optreedt. ,,Je ziet dat mensen die afval dumpen op parkeerplaatsen langs snelwegen ook aangepakt worden.''