Misdraging `Ajax-vip'

De Belgische politie heeft rond de Champions League-wedstrijd tussen Club Brugge en Ajax (2-1) acht supporters aangehouden, onder wie een ,,heel belangrijk persoon'' wiens naam de politie niet bekend maakte. De vermeende vip trapte uit frustratie of balorigheid een deur van een tribune in. De man weigerde een minnelijke schikking, waarna zijn dossier werd overgemaakt naar het ministerie van Binnenlandse Zaken. De vip loopt nu de kans zwaarder te worden beboet en een stadionverbod te krijgen. ,,We weten wie hij is, maar hij is binnen Ajax absoluut onbekend'', benadrukte een woordvoerder van Ajax. ,,We betreuren het zeer dat de suggestie is gewekt dat het om een bestuurslid van Ajax gaat. De man in kwestie komt zelfs uit Rotterdam.''

Behalve deze persoon werden vier Amsterdammers opgepakt omdat ze geen kaartje hadden. Eén supporter werd aangehouden wegens ordeverstoring. Aan Brugse zijde werden twee fans ingesloten wegens dronkenschap. Alle arrestanten werden in de loop van de nacht weer vrijgelaten. De politie maakte woensdag bekend dat het voor, tijdens en na de wedstrijd betrekkelijk rustig is gebleven. Wel sneuvelden een dertigtal stoeltjes in het Jan Breydel Stadion.