Lokomotiv zet Inter-sterren op zijspoor

Internazionale is er niet in geslaagd de volgende ronde van de Champions League te bereiken. De Italiaanse werkgever van Andy van der Meyde haalde wel de derde plek die recht geeft op deelname aan het UEFA-Cuptoernooi.

Inter kwam uit bij Dinamo Kiev niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Van der Meyde haalde het einde van dit duel niet. Hij moest nog bij 0-0 het veld verlaten. Inter kwam via Adani nog wel op 0-1, op dat moment voldoende voor lijfsbehoud in de Champions League. De gelijkmaker van Rincon, vijf minuten voor tijd, hield in dat Lokomotiv Moskou verder gaat. De Russen hebben evenveel punten als Inter, maar het onderling resultaat is in het voordeel van Lokomotiv.

De ploeg uit Moskou verloor overigens met 2-0 van Arsenal dat zich op de slotdag van de Champions League wel verzekerde van de knock-outfase. De Engelsen behaalden hierdoor de eindzege in groep B. Basisspeler Bergkamp werd bij Arsenal na een sterke wedstrijd een kwartier voor tijd afgelost door een andere oud-Ajacied, Kanu. Geen van beiden scoorde, dat deden Pires en Ljungberg.

Roy Makaay hielp in groep A zijn team Bayern München aan een uiterst belangrijke zege in de thuiswedstrijd tegen Anderlecht (1-0). Vanaf de strafschopstip opende de Nederlander vlak voor rust de score. Aangezien Bayern na vijf ronden op de vierde plaats stond, moesten de Duitsers per se winnen om te overleven in de hoogste Europese voetbalklasse. Bayern eindigde als tweede in de groep.

In dezelfde poule moesten Olympique Lyon en Celtic in Frankrijk uitvechten wie Bayern zou vergezellen. Al snel zette voormalig Bayern-aanvaller Elber Lyon op voorsprong, maar Hartson maakte gelijk. Op de tweede treffer van Lyon, via Juninho, hadden de Schotten opnieuw een antwoord, Sutton maakte de 2-2. In de slotfase echter veroordeelde Juninho Celtic via een strafschop tot de UEFA-beker (3-2). Lyon is groepswinnaar, Anderlecht staat met lege handen.

Juventus was al zeker van de tweede ronde, maar de Italianen verzekerden zich desondanks pas gisteren van de eindwinst in groep D. Dat deed de formatie wel overtuigend, door in Turijn Olympiakos te verpulveren: 7-0. De grootste zege ooit in de Champions League. Real Sociedad was ook al zeker van de tweede ronde. Die ploeg speelde thuis 1-1 tegen het Turkse Galatasaray, dat Frank de Boer in de basis had. Galatasaray speelt UEFA Cup, Olympiakos is klaar.

AEK Athene, de club van Michel Kreek, heeft gisteravond in de Champions League een sportief dieptepunt bereikt. De groepsgenoot van PSV kwam voor de achttiende keer op rij niet tot winst. Het thuisduel met AS Monaco eindigde in 0-0.