Georgië en Rusland ruziën

De regering van Georgië heeft de beslissing van Moskou om de visumregels voor inwoners van de autonome Georgische regio Adzjarië te versoepelen veroordeeld als ,,een poging zich in de aangelegenheden [van Georgië] te mengen''. Moskou intensiveert het contact met de separatistische Georgische regio's sinds president Sjevardnadze onlangs aftrad. Interim-president Nino Boerdzjanadze is in Adzjarië om de Adzjarische leider Abasjidze er – tot nu toe zonder succes – van te overtuigen de presidentsverkiezingen van 4 januari niet te boycotten. De belangrijkste kandidaat bij die verkiezingen, Michail Saakasjvili, zei gisteren: ,,Als Abasjidze Georgië wil verlaten, moet hij in zijn auto springen en naar de grens rijden, vijf minuten van zijn huis; maar Adzjarië kan hij niet meenemen.''