Extra beveiliging paardenstallen Van Grunsven

Dressuuramazone Anky van Grunsven en haar partner Sjef Janssen hebben hun manege in het Brabantse Erp extra beveiligd. Zij hebben dat gedaan na bedreigingen van de koper van een van hun paarden. De stallen en het woonhuis zijn sindsdien van extra sloten voorzien en binnenkort laat de olympisch kampioene videobewaking installeren. De koper beschuldigt Van Grunsven en Janssen ervan hem een ongezond dier te hebben verkocht. Het paard Gestion Idool viel kort na de aankoop dood neer in de weide naast de manege. De koper heeft Van Grunsven en Janssen voor de rechter gedaagd en eist enkele honderdduizenden euro's terug. De advocaat van de koper beweert dat Idool met verborgen gebreken is verkocht. Bovendien zou het dier slecht getraind zijn en een verkeerd medicijn hebben gekregen. Van Grunsven en Janssen bestrijden die aantijgingen. Idool is volgens hen overleden aan een acute hartstilstand.