De Vlieger wil Air Holland redden met geldinjectie

De Amsterdamse zakenman Erik de Vlieger wil de noodlijdende luchtvaartmaatschappij Air Holland redden. Met een forse injectie hoopt hij reisorganisaties TUI, Thomas Cook en D-Reizen als zakenpartners van Air Holland te behouden.

Dat heeft De Vlieger vanmorgen gezegd. De investeringsmaatschappij van De Vlieger, Imca, is inmiddels ongeveer een week in onderhandeling met de directie van Air Holland. De verwachting is dat er vannacht overeenstemming wordt bereikt.

Reisfirma's TUI en Thomas Cook organiseren met Air Holland goedkope reizen naar verre bestemmingen. De reisorganisaties zijn dan ook bij de gesprekken tussen Air Holland en Imca betrokken. ,,Imca en de touroperators vinden elkaar zeer interessant'', reageerde zakenman.

Verder vliegt ook D-Reizen met Air Holland, naar het Caraïbisch gebied. Deze touroperator boekt sinds vorige week echter geen losse stoelen meer bij de vervoerder wegens de financiële problemen.

Air Holland verkeert al lange tijd in financiële nood. Vorig jaar kon de onderneming maar ternauwernood een faillissement ontwijken. De maatschappij betaalt geregeld de salarissen van het personeel te laat uit. De vakbonden bereiden daarom rechtszaken voor. Air Holland heeft ongeveer 250 werknemers.

De Vlieger meldde vanmorgen ook dat hij volgend jaar na het succes van The Amsterdam Times in Den Haag en Rotterdam een Engelstalige krant wil beginnen.

The Hague Times moet in maart of april verschijnen, de andere editie, The Rotterdam Times, staat gepland voor mei.

De Vlieger wil hiermee voortbouwen op het succes van The Amsterdam Times, die sinds september gratis in de hoofdstad wordt verstrekt. De kranten zijn bedoeld voor buitenlandse zakenlieden, toeristen en diplomaten die de Nederlandse taal niet machtig zijn. Ze bevatten nieuws uit de steden, binnenlands nieuws, sport, economie, entertainment en onroerend goed.

De Vlieger wil uiteindelijk ook in Antwerpen, Brussel, Straatsburg en Parijs zijn krant publiceren. De markt is daar volgens hem groot genoeg, omdat er veel buitenlanders wonen.

The Amsterdam Times verschijnt wekelijks in een oplage van 35.000 stuks. De krant ligt bijvoorbeeld op Schiphol, bij een aantal bedrijven, in diverse boekhandels en in bijna alle hotels.