Consultant vond werk saai

Oktober vorig jaar was het. ,,En ik vond het niet leuk meer.'' Leo Markensteyn, toenmalig voorzitter van een van Nederlands grootste adviesbureaus, Berenschot, haalde ,,geen bevrediging'' meer uit zijn baan. Zijn dagelijkse werk was te veel intern gericht, vertelt hij. Te ver van de praktijk af. ,,Ik voelde me als de dokter die ziekenhuisdirecteur wordt, maar zich dokter blijft voelen.'' Markensteyn (56) nam ontslag – ,,dat gaf een heerlijk gevoel'' – maar eerder dit jaar vroegen de commissarissen van Berenschot hem terug te komen in een andere functie. Beide partijen kwamen er echter niet uit. ,,Misschien straalde ik ook niet uit dat ik heel graag wilde'', zegt Markensteyn. Twintig jaar Berenschot, waarvan zeventien in de directie, waren toen definitief voorbij. De droom die hij al dertig jaar koesterde - voor zichzelf beginnen - kwam weer boven. Sinds oktober heeft hij een eigen adviesbureau voor ,,de bovenkant van de markt''. Markensteyn wil graag een kleine ploeg mensen om zich heen. ,,Maar ik moet er niet aan denken dat hier weer zeshonderd man rondlopen.''

Personalia@nrc.nl

    • Freek Staps