Autowassen doe je niet zomaar

,,Mensen denken vaak: autowassen, dat doe je even'', zo vertelt Ger Looman. Maar dat ziet hij zelf anders. ,,Autowassen, dat is een vak.'' Looman is sinds vorige maand dan ook de nieuwe voorzitter (unaniem verkozen door de leden) van de Bovag-afdeling `Was'. Bij deze afdeling zijn 140 autowasbedrijven aangesloten, die samen vijf miljoen auto's per jaar wassen. Eenderde van het totaal. De nieuwe belangenbehartiger Looman (43) raakt niet alleen gepassioneerd over autowassen, hij heeft zelf ook drie wasstraten. Waaronder de langste van Nederland, vertelt hij trots. Negentig meter lang, een capaciteit van 250 auto's per uur. De laatste vijftien jaar heeft autowassen als economische activiteit een forse slag gemaakt, zegt Looman. ,,Eerst moest je veel uitleggen. Nu hoort het bij het leven en de autobeleving: op zaterdag je auto wassen.'' Enne, wat is er nou zo leuk aan zijn werk? ,,Het blijf toch met water spelen, hè?''

Personalia@nrc.nl

    • Freek Staps