Verdachte van hof op kieslijst liberalen Servië

De Servische liberale partij LS heeft voor de parlementsverkiezingen van 28 december een door het Joegoslavië-tribunaal gezochte politiegeneraal op de kieslijst gezet: Sreten Lukic, die wordt gezocht wegens oorlogsmisdaden in Kosovo in 1999. De LS wil daarmee aangeven dat ze zich tegen Lukic' uitlevering verzet. Ze had een andere gezochte oorlogsmisdadiger al op plaats 251 van haar lijst gezet. Dat was nog symboliek, want het Servische parlement telt maar 250 zetels. Lukic staat wel op een verkiesbare plaats. In het verleden noemde de leider van de LS, Dušan Mihajlovic, minister van Binnenlandse Zaken, de tegenstanders van het Joegoslavië-tribunaal nog sarcastisch de ,,patriottische krachten'' en ,,de anti-Haagse lobby''. Niemand heeft de afgelopen jaren zo veel Serviërs aan het Joegoslavië-tribunaal uitgeleverd als minister Mihajlovic.