Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Twee vandaag. Reportage over het nieuwe visumbeleid van de Verenigde Staten ingevoerd na de aanslagen van 11 september. Dit heeft desastreuze gevolgen voor Nederlanders die daar werken. Mensen met een eigen bedrijf in Amerika kunnen het land niet meer in en daardoor hun bedrijf niet meer leiden. Verder aandacht voor de pasgeboren dochter van prinses Máxima en kroonprins Willem-Alexander. Ned.2, 18.20-19.10u.

Koninklijke geboorteaangifte. Samenvatting van de aangifte bij de burgerlijke stand in het oude stadhuis in Den Haag van prinsesje Catharina-Amalia. Ned.2, 19.30-19.55u.

Netwerk. Onder meer een gesprek met de Iraanse advocate en winnares van de Nobelprijs voor de vrede Shirin Ebadi. Verder de uitslag van een enquête onder alle burgemeesters over het voorstel van minister De Graaf voor de gekozen burgemeester. Ned.1, 20.30-21.07u.

Het elfde uur. Staatssecretaris Schultz-Van Haegen spreekt over het rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid over waarden en normen en het beroep op eigen verantwoordelijkheid. Verder vertelt secretaris Bas Plaisier van de SOW-kerken over het fusieproces dat moet leiden tot de Protestantse Kerk Nederland (PKN). Ned.1, 21.53-22.37u.

Nova. Onder meer een reportage over het in Moskou teruggevonden archief van het joods weeshuis in Den Haag dat in 1943 werd ontruimd. Het archief is gisteren aan het Haagse gemeente-archief overgedragen. Ned.3, 22.20-23.10u.

DOCUMENTAIRE

Werken aan werk: De hotelschool. Tweede deel van een drieluik over de Hogere Hotelschool in Den Haag. Het woord `oké' is taboe. Studenten moeten `tot uw dienst', zeker' of `bon' gebruiken. Ned.3, 21.30-22.00u.

A baby to save our son. Deskundigen en ouders praten over het gebruik van organen van één van de kinderen om het leven van een andere kind te redden. Als je als ouder moet toekijken hoe je kind voor je ogen sterft, dan doe je alles om het te redden. BBC1, 22.00-23.00u.

VPRO's import: To live is better than to die. Portret van een door aids verscheurde familie in een klein dorp in Centraal China, waar 60 procent van de inwoners geïnfecteerd is met het aids-virus. Ned.3, 23.50-0.50u.