Ozzy Osbourne gewond na botsing

De Britse rocker Ozzy Osbourne is ernstig gewond bij een ongeluk met een terreinwagentje op zijn landgoed in Buckinghamshire. Na een spoedoperatie is hij inmiddels buiten levensgevaar, zo meldt zijn management. Osbourne heeft een sleutelbeen, zes ribben en een wervel in zijn nek gebroken. Het al vaker uitgestelde concert van de 55-jarige rockster op 17 januari in Ahoy Rotterdam gaat waarschijnlijk niet door.

Osbourne, bekend geworden als zanger van Black Sabbath, is berucht om zijn overmatige gebruik van drank en drugs. De tv-serie The Osbournes, over het dagelijks leven van zijn gezin, maakte hem bij een groot publiek populair. Osbourne was deze week op zijn Britse landgoed tijdens een korte pauze in zijn tournee. Hij trad vrijdagavond op in een talkshow op de Britse televisie waar hij een duet zong met zijn dochter Kelly. Maandagmiddag ging hij een ritje maken op zijn quad, een motorfiets met vier wielen. Om 14.20 uur werd vanaf het landgoed de eerste hulp gebeld. Na ter plekke behandeld te zijn werd hij ongeveer een uur later overgebracht naar een naburig ziekenhuis.