Naam bekend door website

Ook al werd de naam Catharina-Amalia pas vanochtend officieel bekend, gisteren zong de naam al rond. Meerdere internetgebruikers ontdekten gisteren dat een stichting van het Koninklijk Huis internetdomeinnamen had geregistreerd voor het nieuwe koningskind, waaronder prinsescatharina-amalia.nl en catharina-amalia.nl. De registratie werd gedaan door Stichting Sigillis Regiis Praesidio, Latijn voor `ter bescherming van het zegel van de vorst'.

Een medewerker van communicatiebedrijf Hemmen & Solarz Communicatiegroep uit Leeuwarden kwam achter de registratie van catharina-amalia.nl. ,,Een medewerker van ons internetplatform merkte gisteren rond 13.00 uur dat de site van het Koninklijk Huis heel traag was. Hij vroeg het IP-adres, een unieke code voor computers, van de site op en zocht uit voor welke sites dit adres nog meer werd gebruikt. Daarbij stuitte hij op catharina-amalia.nl'', vertelt woordvoerder W. Laicht. Daarop legde de medewerker enkele varianten van de naam vast: Catharinaamalia.nl en prinsescatharinaamalia.nl. Deze domeinnamen wil het bedrijf nu belangeloos aanbieden aan het koninklijk paar.

Ook Michel Wijnberg ontdekte de domeinnaamregistratie. ,,Een artikel op de website `webwereld' vermeldde een trage respons van www.koninklijkhuis.nl. Ik startte een `ping' op om de responstijden te meten. Doordat de hosting provider van de RVD al ijverig het IP-adres aan catharina-amalia gekoppeld had, kreeg ik tot mijn verbazing deze naam terug in mijn scherm. Meteen `webwereld' ingelicht en het balletje ging aan het rollen.''