Galásek ontbreekt in cruciaal duel Club Brugge-Ajax

Tomas Galásek maakt geen deel uit van het Ajax-elftal, dat zich vanavond in het Jan Breydel Stadion van Club Brugge kan kwalificeren voor de volgende van de Champions League. De Tsjechische voetballer heeft te veel last van een blessure aan zijn linkerbovenbeen. ,,Dit is een forse tegenvaller'', aldus trainer Ronald Koeman. ,,Maar we hebben voldoende alternatieven, dus we zullen wel een oplossing vinden.'' Nigel de Jong is de vermoedelijke vervanger van Galásek. Spits Zlatan Ibrahimovic liep in het thuisduel tegen Milan een teenblessure op, maar kan eventueel spelen met een pijnstillende injectie. Daarnaast maakte Koeman zich zorgen over het veld, dat gisteravond gedeeltelijk bevroren was. ,,Dat zal alleen maar erger worden omdat het nog gaat vriezen'', zei de coach. ,,Ik weet niet of het een voordeel is, omdat het spel op een bevroren veld vaak niet beter wordt.''