Extra geld voor veiligheid

Minister De Graaf (Bestuurlijke Vernieuwing, D66) geeft de dertig grote steden die vallen onder het Grotestedenbeleid, waarvoor hij verantwoordelijk is, voor 2004 een eenmalige financiële bijdrage voor de verbetering van de veiligheid en leefomgeving in wijken door burgerparticipatie. Het gaat om een bedrag van in totaal 13,6 miljoen euro. Daarnaast heeft de bewindsman voor de dertig grote gemeenten een extra bedrag van in totaal 2 miljoen euro uitgetrokken voor het opstellen van veiligheidsplannen voor de derde convenantsperiode (2005-2009).

De Graaf maakte dit gisteren bekend na afloop van zijn werkbezoek aan Amsterdam. De grote steden krijgen het extra geld door de Impuls Burgerparticipatie. Met dit geld hoopt de minister dat de steden beter in staat zijn burgers te betrekken bij de veiligheid en de leefomgeving. De minister vindt dat ook bewoners verantwoordelijk zijn voor de openbare ruimte.