Europan prijzen architectuur bekendgemaakt

De Nederlandse architecten Ilse Castermans en Patrick Meijers hebben een eerste prijs gewonnen in de Europese prijsvraag voor jonge architecten Europan. Ze krijgen de prijs van 12.000 euro voor Nieuw Peil, een woningbouwproject in de Rotterdamse Zuidwijk, een van de Nederlandse locaties waarvoor ontworpen moest worden.

De Europan is een tweejaarlijkse prijsvraag voor architecten onder de veertig jaar. Het thema was `Nieuw leven in de suburb'. In totaal stuurden 168 binnen- en buitenlandse architecten ontwerpen in. De eerste prijs voor Geuzenveld ging naar de Italiaan Giacomo Summa, in Den Haag wonnen de Spanjaarden Jesus Hernandez en Elena Casanova en voor de locatie Hengelo maakten Kurt van Belle uit België en Patricia Medina uit Spanje het beste ontwerp. De Nederlanders Sechmet Bötger en Marcel Lok wonnen een tweede prijs voor dat nieuwbouwproject. Staatssecretaris Van der Laan (Cultuur) reikt de prijzen op 23 januari uit in het Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam.