Aviodome gered als kerkgebouw

Het Aviodome op Schiphol is gered. De eigenaar van het gebouw, het luchtvaartmuseum Aviodrome dat dit najaar naar Lelystad verhuisde, heeft met de Levend Evangeliegemeente een voorlopig koopcontract gesloten. Het kerkgenootschap wil de aluminium koepel elders als kerk gaan gebruiken. Eerder zag het ernaar uit dat het `geodetische' bouwwerk van de Amerikaanse ontwerper Buckminster Fuller gesloopt moest worden. De Levend Evangeliegemeente wil de koepel voor 250.000 euro kopen. Hoewel het kerkgenootschap nog geen andere plek in de Haarlemmermeer heeft om de koepel neer te zetten, ziet jeugdoudste Martijn Piet geen problemen meer voor de koop. ,,Begin januari laten we de koepel demonteren en slaan hem dan op. Over twee of misschien drie jaar zal de koepel onderdeel zijn van een nieuwe kerk ergens in de Haarlemmermeer.''