Reuzengarnalen met een kokosjasje

De garnalen zijn meestal bevroren. Laat ze ontdooien. Dat kan in enkele uren in de koelkast of snel door ze af te spoelen met warm water. In een zak van 500 gram zitten 22-24 stuks. Genoeg dus voor een voorgerecht voor 4 personen. Maar u kunt er ook 3 per persoon op een bedje van sla leggen. Verder is het een heerlijk hapje voor oudejaarsavond. Serveer er dan zoetzure chilisaus als dip bij.

Pel de garnalen, maar laat het staartje eraan. Geef met een scherp mesje een inkeping aan de rugzijde en verwijder het donkere darmkanaal. Leg de garnalen in een kom. Schud het blik kokosmelk zodat het dunne deel mengt met het dikke deel. Giet ongeveer 1,5 deciliter kokosmelk over de garnalen en marineer ze een half uur of tot gebruik. Roer een glad beslag van bloem, ei, zout en 2 deciliter kokosmelk. Verhit een laag olie in een wok of frituurpan. Haal enkele garnalen door beslag en vervolgens door kokos. Bak de garnalen in porties lichtbruin en gaar in 3-4 minuten. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Serveer met zoutzure chilisaus of met een salade. Maak de salade vòòr het bakken. Ontvel 2 of 3 tomaten, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd het vruchtvlees van een rijpe avocado in stukjes. Pluk de blaadjes van 75 gram waterkers. Meng de salade en breng op smaak met citroensap, een beetje olie, zout, peper en enkele druppels kokosmelk. Verdeel de salade over het midden van borden en leg er de gebakken garnalen bij.

Morgen: Fazant.

    • Annelène van Eijndhoven