Cyndi Lauper

Girls just want to have fun-zangeres Cyndi Lauper schrijft prima popliedjes. Dat vond ook Miles Davis, die Time after time coverde. Na een lange onderbreking komt Lauper nu zelf met een coverplaat. At Last is in alle opzichten een persoonlijker en dapperder muzikaal manifest dan de gemakzuchtige standards-verzamelingen die door Robbie Williams en Rod Stewart uit de grond werden gestampt.

Lauper zingt kale en emotionele versies van klassiekers als La vie en rose en het van Nina Simone bekende My baby just cares for me, met een fabelachtige zangtechniek die niet van scherpe randjes is ontdaan. Haar versie van Bacharach & Davids Walk on by is zo dicht op de huid gezongen, dat de woorden 'I break down and cry' klinken als een intieme noodkreet aan de luisteraar.

Lichtere momenten zijn er ook, zoals het heerlijk informele duet Makin' whoopee met de oude salontijger Tony Bennett en de uitbundige calypso van On the sunny side on the street. Haar versie van Smokey Robinsons You really got a hold on me is tot de diepste essentie uitgekleed en de doowopklassieker Stay krijgt een verrassende mambo-shuffle.

Cyndi Lauper heeft een stem om van een bladzij uit het telefoonboek een popklassieker te maken, en At Last staat bol van kwaliteit.

Cyndi Lauper: At Last (Daylight/Epic)

    • Jan Vollaard