UEFA pakt Turkse voetbalbond en spelers hard aan

De Europese voetbalunie UEFA heeft de Turkse voetbalbond een boete van ruim 50.000 euro opgelegd wegens incidenten rond de jeugdinterland tegen Duitsland op 18 november in Istanbul. Bij het duel werden voorwerpen op het veld gegooid waarbij de scheidsrechter en twee officials werden geraakt. In de spelerstunnel werd een van de assistent-scheidsrechters getrapt. Ook werden Duitse spelers door veiligheidsfunctionarissen aangevallen. De Turkse jeugdinternational Beyhan Sumer werd voor vijf duels geschorst, nadat hij de Duitse doelman na het duel had aangevallen. Zijn ploeggenoot Aslan Kemal kreeg vier duels schorsing voor het slaan van twee tegenstanders. Het Turkse jeugdteam moet de eerste twee duels voor de volgende EK-kwalificatie zonder publiek spelen.