Nieuwe de la Mar achter plannen Marnixstraat

Het Nieuwe de la Mar Theater gaat alsnog akkoord met de plannen van de VandenEnde Foundation en de gemeente Amsterdam voor een nieuw theatercomplex aan de Marnixstraat. Het convenant wordt binnen enkele weken getekend. Als de gemeenteraad akkoord gaat, zal de bouw plaatshebben in 2005 en 2006. De directie van het De la Mar – dat wordt gesloopt voor de bouw – had aanvankelijk grote bezwaren. Na bemiddeling van voormalig PvdA-raadslid en jurist Eberhart van der Laan geven de partijen echter garanties die tegemoet komen aan de klachten: de kwaliteit en de variatie van het aanbod in de nieuwe zalen wordt gewaarborgd. Het aanbod bestaat slechts voor een klein deel uit voorstellingen van Joop van den Ende Theaterproducties. De Foundation zal opdraaien voor de te verwachten tekorten. Het voortbestaan van Theater Bellevue, dat wordt losgekoppeld van het Nieuwe de la Mar, wordt gegarandeerd.